Sevgi Durağı Anaokulu

Orman Okulu

Öğrenmenin ormanlık bir alanda gerçekleştiği, doğa oyunundan ya da açık alanda oyunsan çok daha fazlası olan açık alanda eğitim yaklaşımıdır. Doğa, sadece çocuklara hareket alanı sağlayan ve onları fiziksel olarak destekleyen bir alan olmayıp çeşitli keşif yapma, problem çözme, yaratıcılıklarını ifade etme ve sosyalleşme olanaklarını sunan bir çevredir. Orman Okulumuz; doğa bilincini keşfederek deneyimleme, birden fazla duyu kullanarak araştırma özgürlüğü sunma, kontrollü risk ortamlarının sunulması ile başa çıkabilme becerisini destekleme, başa çıkabilme becerisinin gelişimi ile sağlıklı bir özgüven temeli oluşturma gibi kazanımların daha çoğunu barındıran doğa programıdır.

Sağlıklı Tarım

Doğa ile iç içe olduğumuz, toprağı her hali ile tanıdığımız bir keşife çıkıyoruz. Topraktan sofralara uzanan sürecimizde sebze ve meyvelerini kendi ekip, yetiştiren, yemeğini kendi emeği ile pişiren ve hatta pazarda satış yapabilecek deneyimi kazanan çocuklarımızla; bu süreci en etkin halini yaşamasını benimseyen ve destekleyen sağlıklı beslenme bilincimizi geliştirdiğimiz sistemi sürdürüyoruz. Kendi toprak arazimizde gerçekleştirdiğimiz hasadımız ile çocuklarımızı sağlıklı tarım serüvenimize dahil ediyoruz. Yoğurt mayalamaktan, zeytin kurmaya, salça yapımından, tarhana yapımına, reçellerimizden ekime, ekimden sofralara gelen bu serüvenimizi doyasıya yaşayan bir sistemle birlikte okulumuz mutfağında pişen yemeklerimiz için gerekli gıdaların %80’i kendi üretimimizden oluşmaktadır. Okulumuzda iki öğün, bir ara öğün şeklinde üç öğün yemek programı uygulanmaktadır.

Oyunlaştırılmış İngilizce

Einstien Eğitim Modelini göz önüne alarak ve çocuklara yönelik etkili ve çeşitli yöntemler kullanarak haftanın bir günü ve tam zamanlı uygulanan metoddur. Çocuklar atölye günlerinde; günlerini tamamen kendi planlar ve çeşitli atölyeler arasında istedikleri gibi geçiş sağlarlar. Atölyeler çocukların ilgi ve ihtiyaçlarına, keşfetmek istediği durumlara ve süreç içerisinde mutlu olacak şekilde hazırlanır. Çocuklar atölyeler sayesinde keşfeder, kontrollü risk ortamlarında bulunmalarına imkan verilerek problem çözme becerilerini geliştirirken özgüven gelişimlerine büyük ölçüde katkı sağlamış olurlar.